Essimo Judo: Kwaliteit en Prestatie in één

Judo is een eeuwenoude Japanse krijgskunst die tegenwoordig wereldwijd wordt beoefend als een Olympische sport. Het vereist niet alleen fysieke kracht en uithoudingsvermogen, maar ook techniek, discipline en mentale focus. Bij het beoefenen van judo is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben, en daar komt Essimo Judo om de hoek kijken.

Essimo Judo is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige judo-uitrusting. Al meer dan 30 jaar levert Essimo Judo producten van topkwaliteit aan judoka’s over de hele wereld. Of je nu een beginner bent die net begint met judo of een ervaren wedstrijdjudoka, Essimo Judo heeft alles wat je nodig hebt om je prestaties te verbeteren.

Eén van de belangrijkste aspecten van Essimo Judo is de focus op kwaliteit. Elk product wordt met zorg ontworpen en vervaardigd om te voldoen aan de hoge eisen van professionele judoka’s. Het gebruik van duurzame materialen zorgt ervoor dat de uitrusting lang meegaat, zelfs bij intensief gebruik tijdens trainingen en wedstrijden.

Essimo Judo biedt een breed scala aan producten, waaronder judopakken (gi), banden (obi), beschermende kleding en accessoires. Het assortiment is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, met verschillende maten en pasvormen om aan ieders behoeften te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een lichtgewicht gi voor snelle bewegingen of een stevige gi voor wedstrijden, Essimo Judo heeft de perfecte optie voor jou.

Naast de kwaliteit van hun producten, staat Essimo Judo ook bekend om zijn innovatie. Ze blijven voortdurend nieuwe technologieën en materialen ontwikkelen om judoka’s te helpen hun prestaties naar een hoger niveau te tillen. Van ademende stoffen die zorgen voor comfort tijdens intensieve trainingen tot slimme ontwerpen die maximale bewegingsvrijheid bieden, Essimo Judo blijft streven naar verbetering en vernieuwing.

Wat Essimo Judo echt onderscheidt, is hun toewijding aan de judo-gemeenschap. Ze ondersteunen actief lokale en internationale judo-evenementen en sponsoren talentvolle judoka’s om hen te helpen hun dromen waar te maken. Door samen te werken met coaches, trainers en atleten blijft Essimo Judo op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de sport en kunnen ze producten aanbieden die voldoen aan de behoeften van moderne judoka’s.

Of je nu een beginner bent die net begint met judo of een doorgewinterde professional, Essimo Judo is het merk dat je kunt vertrouwen voor hoogwaardige judo-uitrusting. Met hun focus op kwaliteit, innovatie en betrokkenheid bij de judogemeenschap hebben ze een reputatie opgebouwd als één van de beste merken in de industrie. Kies voor Essimo Judo en til je judo-ervaring naar een hoger niveau!

 

9 Veelgestelde vragen over Essimo Judo: Alles wat u moet weten

 1. Wat is essimo judo?
 2. Waar kan ik essimo judo kopen?
 3. Hoe gebruik ik essimo judo?
 4. Wat zijn de voordelen van het gebruik van essimo judo?
 5. Welke maten zijn er beschikbaar voor essimo judo?
 6. Is er een verschil tussen de verschillende soorten essimo judo-kleding?
 7. Hoeveel kost een set met essimo judo-kleding?
 8. Waarom is het belangrijk om juiste maat te kiezen bij het aanschaffen van essimo judo-kleding?
 9. Wat is de beste manier om mijn essimo Judokleding te onderhouden en schoon te houden ?

Wat is essimo judo?

Essimo Judo is een gerenommeerd merk dat gespecialiseerd is in judo-uitrusting. Ze leveren hoogwaardige producten aan judoka’s over de hele wereld. Het assortiment van Essimo Judo omvat onder andere judopakken (gi), banden (obi), beschermende kleding en accessoires.

Essimo Judo staat bekend om zijn focus op kwaliteit en duurzaamheid. Elk product wordt zorgvuldig ontworpen en vervaardigd om te voldoen aan de hoge eisen van professionele judoka’s. Ze gebruiken duurzame materialen die bestand zijn tegen intensief gebruik tijdens trainingen en wedstrijden, waardoor de uitrusting lang meegaat.

Naast kwaliteit hecht Essimo Judo ook veel waarde aan innovatie. Ze blijven voortdurend nieuwe technologieën en materialen ontwikkelen om judoka’s te helpen hun prestaties te verbeteren. Hierbij houden ze rekening met comfort, bewegingsvrijheid en functionaliteit.

Essimo Judo is ook sterk betrokken bij de judo-gemeenschap. Ze ondersteunen lokale en internationale judo-evenementen, sponsoren talentvolle judoka’s en werken samen met coaches, trainers en atleten om op de hoogte te blijven van de behoeften van moderne judoka’s.

Kortom, Essimo Judo is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige judo-uitrusting, innovatie en betrokkenheid bij de judo-gemeenschap. Of je nu een beginner bent of een ervaren wedstrijdjudoka, Essimo Judo biedt de juiste uitrusting om je judo-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Waar kan ik essimo judo kopen?

Essimo Judo-uitrusting is verkrijgbaar bij verschillende sportwinkels en online retailers. Hier zijn enkele plaatsen waar je Essimo Judo-producten kunt kopen:

 1. Officiële Essimo-website: Bezoek de officiële website van Essimo Judo (www.essimo.com) voor een breed scala aan judo-uitrusting, inclusief judopakken, banden en accessoires. Op hun website vind je gedetailleerde productinformatie en kun je direct bestellen.
 2. Gespecialiseerde judowinkels: Er zijn verschillende fysieke winkels die gespecialiseerd zijn in vechtsporten en judo-uitrusting. Deze winkels hebben vaak een breed assortiment Essimo Judo-producten op voorraad. Raadpleeg lokale sportwinkels of zoek online naar gespecialiseerde judowinkels in jouw omgeving.
 3. Online retailers: Populaire online platforms zoals Amazon, Bol.com, Decathlon en andere sportwinkels bieden vaak een ruime selectie Essimo Judo-producten aan. Je kunt eenvoudig zoeken naar specifieke items en prijzen vergelijken voordat je een aankoop doet.

Het is altijd raadzaam om de beschikbaarheid en prijzen van Essimo Judo-producten te controleren op verschillende verkoopkanalen voordat je een aankoopbeslissing neemt. Vergeet niet om ook recensies van andere klanten te lezen om een beter inzicht te krijgen in de kwaliteit en prestaties van de producten.

Hoe gebruik ik essimo judo?

Het gebruik van Essimo Judo-uitrusting is afhankelijk van het specifieke product dat je hebt. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het gebruik van veel voorkomende Essimo Judo-producten:

Judopak (gi):

– Zorg ervoor dat je het juiste formaat gi hebt dat past bij jouw lichaamslengte en gewicht.

– Draag een judoband (obi) om de jas van de gi op zijn plaats te houden.

– Zorg ervoor dat de gi schoon en droog is voordat je hem aantrekt.

– Houd de kraag stevig vast tijdens het dragen om ervoor te zorgen dat je tegenstander geen grip krijgt.

Judoband (obi):

– Bind de band om je middel, met de uiteinden gelijkmatig verdeeld aan beide zijden.

– Zorg ervoor dat de band stevig genoeg is vastgebonden, maar niet te strak om je bewegingen te beperken.

– De kleur van de band kan variëren afhankelijk van jouw niveau of graad in judo.

Beschermende kleding:

– Essimo Judo biedt verschillende soorten beschermende kleding, zoals kruisbeschermers, gebitsbeschermers en hoofdbeschermers.

– Volg de instructies die bij elk specifiek beschermend kledingstuk worden geleverd voor correct gebruik en onderhoud.

Accessoires:

– Essimo Judo biedt ook accessoires zoals tassen, handdoeken en sleutelhangers.

– Deze accessoires kunnen worden gebruikt om je judo-uitrusting op te bergen en te vervoeren, en om je betrokkenheid bij de sport te tonen.

Het is altijd belangrijk om de instructies van Essimo Judo zorgvuldig te lezen en op te volgen voor het juiste gebruik en onderhoud van hun producten. Daarnaast is het raadzaam om advies in te winnen bij ervaren judoka’s of trainers voor specifieke tips en aanbevelingen met betrekking tot het gebruik van Essimo Judo-uitrusting.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van essimo judo?

Het gebruik van Essimo Judo biedt verschillende voordelen voor judoka’s van alle niveaus. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Kwaliteit: Essimo Judo staat bekend om zijn hoogwaardige judo-uitrusting. Elk product wordt zorgvuldig ontworpen en vervaardigd met duurzame materialen, zodat ze lang meegaan, zelfs bij intensief gebruik. Dit betekent dat je kunt vertrouwen op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van Essimo Judo-producten.
 2. Prestatieverbetering: De innovatieve technologieën en materialen die Essimo Judo gebruikt, helpen judoka’s hun prestaties te verbeteren. Van ademende stoffen die zorgen voor comfort tijdens trainingen en wedstrijden tot slimme ontwerpen die maximale bewegingsvrijheid bieden, Essimo Judo-producten ondersteunen judoka’s bij het bereiken van hun volledige potentieel.
 3. Pasvorm en comfort: Essimo Judo begrijpt het belang van een goede pasvorm en comfort tijdens het beoefenen van judo. Ze bieden een breed scala aan maten en pasvormen om aan de behoeften van verschillende lichaamstypes te voldoen. Door te kiezen voor Essimo Judo kun je genieten van een perfect passende uitrusting die je bewegingen niet beperkt.
 4. Innovatie: Essimo Judo blijft voortdurend nieuwe technologieën en materialen ontwikkelen om judoka’s te helpen hun prestaties naar een hoger niveau te tillen. Door te kiezen voor Essimo Judo ben je altijd up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen in de judo-industrie.
 5. Ondersteuning van de judo-gemeenschap: Essimo Judo is actief betrokken bij de judo-gemeenschap en ondersteunt lokale en internationale evenementen. Door Essimo Judo te gebruiken, draag je indirect bij aan het bevorderen en ondersteunen van de sport.

Kortom, het gebruik van Essimo Judo biedt kwaliteit, prestatieverbetering, pasvorm en comfort, innovatie en ondersteuning van de judo-gemeenschap. Het is een merk dat vertrouwd wordt door judoka’s over de hele wereld om hen te helpen hun judo-ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Welke maten zijn er beschikbaar voor essimo judo?

Essimo Judo biedt een breed scala aan maten om aan de behoeften van verschillende judoka’s te voldoen. Ze hebben maten beschikbaar voor zowel kinderen als volwassenen. Hier zijn enkele veelvoorkomende maten die Essimo Judo doorgaans aanbiedt:

Voor kinderen:

– 100 cm

– 110 cm

– 120 cm

– 130 cm

– 140 cm

– 150 cm

Voor volwassenen:

– S (small)

– M (medium)

– L (large)

– XL (extra large)

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbare maten per product en collectie kunnen variëren. Het is raadzaam om de specifieke maattabellen van Essimo Judo te raadplegen voor elk individueel product om de juiste maat te kiezen op basis van je lichaamslengte en andere relevante afmetingen.

Essimo Judo streeft naar het bieden van een uitgebreid assortiment maten, zodat judoka’s van alle leeftijden en lichaamstypes kunnen genieten van hun hoogwaardige judo-uitrusting.

Is er een verschil tussen de verschillende soorten essimo judo-kleding?

Ja, er zijn verschillende soorten Essimo judo-kleding die specifiek zijn ontworpen voor verschillende doeleinden en niveaus van judo-beoefening. Hier zijn enkele van de belangrijkste soorten Essimo judo-kleding:

 1. Judopakken (gi): Essimo biedt verschillende modellen judopakken die variëren in gewicht, stofdikte en pasvorm. Lichtgewicht gi’s zijn ideaal voor beginners en recreatieve judoka’s, terwijl zwaardere gi’s meer geschikt zijn voor wedstrijden en gevorderde beoefenaars.
 2. Banden (obi): Essimo heeft een breed scala aan banden in verschillende kleuren om de graad van de judoka aan te geven. Deze banden worden gebruikt om het judopak vast te houden en symboliseren de voortgang en ervaring van de beoefenaar.
 3. Beschermende kleding: Voor extra bescherming biedt Essimo diverse accessoires zoals kruisbeschermers, gebitsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers. Deze helpen blessures te voorkomen tijdens intensieve trainingen of wedstrijden.
 4. Accessoires: Naast de essentiële kledingstukken biedt Essimo ook accessoires zoals tassen, handdoeken en sleutelhangers met het Essimo-logo om je uitrusting compleet te maken.

Het is belangrijk om te weten dat de keuze voor een specifiek type Essimo judokleding afhangt van je niveau, doelstellingen en persoonlijke voorkeuren. Het is altijd aan te raden om advies in te winnen bij ervaren judoka’s, trainers of winkelmedewerkers om de juiste keuze te maken op basis van jouw specifieke behoeften.

Hoeveel kost een set met essimo judo-kleding?

De prijs van een set Essimo judo-kleding kan variëren, afhankelijk van het specifieke product en de maat. Over het algemeen zijn de kosten voor een complete set judo-kleding, inclusief een judopak (gi) en band (obi), meestal tussen de €75 en €150. Het is echter belangrijk op te merken dat prijzen kunnen verschillen afhankelijk van de winkel of webshop waar je de Essimo judo-kleding koopt. Het is altijd raadzaam om verschillende aanbieders te vergelijken om de beste prijs te vinden die past bij jouw budget en behoeften.

Waarom is het belangrijk om juiste maat te kiezen bij het aanschaffen van essimo judo-kleding?

Het kiezen van de juiste maat bij het aanschaffen van Essimo Judo-kleding is van groot belang om optimaal te kunnen genieten van je judo-ervaring. Hier zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om de juiste maat te kiezen:

 1. Comfort: Het dragen van judo-kleding die goed past, zorgt voor comfort tijdens trainingen en wedstrijden. Als de kleding te strak zit, kan dit belemmerend zijn voor je bewegingsvrijheid en flexibiliteit. Aan de andere kant, als de kleding te los zit, kan dit ongemak veroorzaken en je prestaties negatief beïnvloeden. Door de juiste maat te kiezen, kun je comfortabel bewegen en je volledig concentreren op het beoefenen van judo.
 2. Veiligheid: Correct passende judo-kleding speelt een rol in de veiligheid tijdens judotrainingen en -wedstrijden. Een goed passend judopak voorkomt dat er overtollige stof of losse delen zijn die kunnen blijven hangen aan andere judoka’s of objecten in de dojo. Dit minimaliseert het risico op blessures en zorgt voor een veilige trainingsomgeving.
 3. Prestatie: De juiste maat Essimo Judo-kleding kan je prestaties verbeteren. Een goed passend judopak geeft je volledige bewegingsvrijheid, waardoor je technieken nauwkeurig kunt uitvoeren en snel kunt reageren op situaties op de mat. Het helpt ook bij het handhaven van een goede lichaamshouding en balans, wat essentieel is voor het beoefenen van judo op hoog niveau.
 4. Duurzaamheid: Het dragen van judo-kleding die de juiste maat heeft, zorgt ervoor dat de kleding langer meegaat. Als de kleding te strak zit, kan dit leiden tot snellere slijtage en scheuren. Aan de andere kant, als de kleding te los zit, kan dit ervoor zorgen dat de stof sneller vervormt of uitrekt. Door de juiste maat te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je Essimo Judo-kleding zijn vorm behoudt en langer meegaat.

Het is dus essentieel om tijd te nemen om je exacte maten op te meten en deze te vergelijken met de maattabel van Essimo Judo bij het kiezen van judo-kleding. Hierdoor kun je genieten van maximaal comfort, veiligheid en prestaties tijdens je judotrainingen en -wedstrijden.

Wat is de beste manier om mijn essimo Judokleding te onderhouden en schoon te houden ?

Om ervoor te zorgen dat je Essimo Judokleding in optimale conditie blijft, is het belangrijk om ze op de juiste manier te onderhouden en schoon te houden. Hier zijn enkele tips om je Essimo Judokleding goed te verzorgen:

 1. Direct na het dragen: Hang je judopak direct na het dragen uit om te luchten. Dit helpt om vocht en geurtjes te verminderen.
 2. Regelmatig wassen: Was je Essimo Judokleding regelmatig, bij voorkeur na elke training of wedstrijd. Dit helpt om zweet, vuil en bacteriën te verwijderen.
 3. Volg de wasinstructies: Controleer altijd de wasinstructies op het label van je Essimo Judokleding en volg deze nauwkeurig op. Gebruik de aanbevolen temperatuur en wasprogramma.
 4. Apart wassen: Was je judopak apart van andere kledingstukken om kleurdoorloop te voorkomen.
 5. Gebruik mild wasmiddel: Gebruik een mild wasmiddel zonder bleekmiddel of wasverzachter. Sterke chemicaliën kunnen de stof beschadigen.
 6. Handwas of machinewas: Je kunt ervoor kiezen om je judopak met de hand te wassen of in de machine op een delicaat programma met lage centrifugeersnelheid.
 7. Binnenstebuiten wassen: Keer je Essimo Judokleding binnenstebuiten voordat je ze wast, dit beschermt de buitenkant van het pak tegen slijtage.
 8. Droog op een ventilatieplek: Hang je judopak op om te drogen op een goed geventileerde plek, vermijd direct zonlicht. Dit helpt om de stof fris en droog te houden.
 9. Vermijd drogers: Het wordt aanbevolen om je Essimo Judokleding niet in de droger te doen, omdat dit kan leiden tot krimp of beschadiging van de stof.
 10. Strijken: Indien nodig, strijk je Essimo Judokleding op een lage temperatuur en binnenstebuiten om de stof te beschermen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Essimo Judokleding schoon, fris en in goede staat blijft, zodat je er lang van kunt genieten tijdens je judotrainingen en wedstrijden.