Judoclub Made: Waar Passie en Discipline Samenkomen

In het hart van Made, een pittoresk dorpje in Noord-Brabant, bevindt zich Judoclub Made – dé plek waar judo tot leven komt. Met een rijke geschiedenis en een bloeiende gemeenschap van judoka’s van alle leeftijden en niveaus, is Judoclub Made de ideale plek voor iedereen die geïnteresseerd is in deze traditionele Japanse martial art.

Bij Judoclub Made draait alles om passie en discipline. Onze club heeft als doel om judo toegankelijk te maken voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei, fysieke fitheid en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Of je nu een beginner bent die kennis wil maken met de sport of een ervaren wedstrijdjudoka die zijn of haar vaardigheden wil aanscherpen, bij ons ben je aan het juiste adres.

Onze club beschikt over een team van ervaren en enthousiaste instructeurs die zich volledig inzetten voor de ontwikkeling van onze leden. Onder begeleiding van onze hoofdtrainer en voormalig nationaal kampioen, Sensei Van der Velden, worden judoka’s gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Met hun deskundige begeleiding zorgen onze instructeurs ervoor dat elke training een unieke leerervaring wordt.

Bij Judoclub Made gaat het niet alleen om de fysieke aspecten van judo. We geloven dat judo ook bijdraagt aan de mentale groei van onze leden. Door middel van respect, discipline en doorzettingsvermogen leren judoka’s belangrijke levensvaardigheden die hen verder brengen, zowel op als buiten de tatami. Onze trainingen zijn dan ook gericht op het ontwikkelen van zowel de technische vaardigheden als de mentale kracht van onze judoka’s.

Onze club beschikt over moderne faciliteiten die een veilige en comfortabele trainingsomgeving bieden. Onze dojo is uitgerust met hoogwaardige tatami-matten en er is voldoende ruimte om te trainen. Naast de trainingsruimte hebben we ook kleedkamers en een gezellige ontmoetingsruimte waar leden en ouders kunnen ontspannen en socializen.

Naast de reguliere trainingen organiseert Judoclub Made ook regelmatig evenementen en competities. Deze evenementen bieden onze judoka’s de mogelijkheid om hun vaardigheden in de praktijk te brengen, nieuwe vriendschappen te sluiten en deel uit te maken van de grotere judogemeenschap. Of je nu wilt deelnemen aan lokale toernooien of nationale kampioenschappen, bij Judoclub Made krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Dus, of je nu jong of oud bent, beginner of gevorderd, bij Judoclub Made ben je welkom. Stap binnen in onze dojo en ervaar zelf de kracht van judo – een sport die niet alleen het lichaam versterkt, maar ook de geest. Sluit je aan bij onze gemeenschap en ontdek wat judo voor jou kan betekenen.

 

9 Veelgestelde Vragen Over Judoclubmade

 1. Wat is judoclubmade?
 2. Waar vind ik informatie over judoclubmade?
 3. Welke trainingen worden aangeboden bij judoclubmade?
 4. Hoeveel kost het om lid te worden van judoclubmade?
 5. Wat voor materiaal heb ik nodig om deel te nemen aan de trainingen van judoclubmade?
 6. Is er een minimumleeftijd om lid te worden van judoclubmade?
 7. Welke veiligheidsmaatregelen zijn er bij de training van judoclubmade?
 8. Zijn er speciale activiteiten voor kinderen bij judoclubmade?
 9. Heeft Judo club made eigen wedstrijden en toernooien?

Wat is judoclubmade?

Judoclub Made is een judovereniging gevestigd in het dorp Made, in de provincie Noord-Brabant, Nederland. Het is een gemeenschap van judoka’s van alle leeftijden en niveaus die samenkomen om de traditionele Japanse martial art van judo te beoefenen. De club heeft als doel om judo toegankelijk te maken voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke groei, fysieke fitheid en het ontwikkelen van zelfvertrouwen.

Bij Judoclub Made draait alles om passie en discipline. De club biedt trainingen aan voor zowel beginners als gevorderde judoka’s, evenals wedstrijdjudoka’s die hun vaardigheden willen aanscherpen. Het ervaren team van instructeurs staat klaar om de leden te begeleiden en te ondersteunen bij hun judoreis.

Naast het ontwikkelen van technische vaardigheden, hecht Judoclub Made ook veel waarde aan de mentale groei van haar leden. Door middel van respect, discipline en doorzettingsvermogen worden belangrijke levensvaardigheden aangeleerd die verder reiken dan alleen de tatami.

De club beschikt over moderne faciliteiten, waaronder een goed uitgeruste dojo met hoogwaardige tatami-matten. Er zijn ook kleedkamers en een gezellige ontmoetingsruimte waar leden en ouders kunnen ontspannen en socializen.

Naast de reguliere trainingen organiseert Judoclub Made ook evenementen en competities gedurende het jaar. Deze bieden judoka’s de mogelijkheid om hun vaardigheden in de praktijk te brengen, nieuwe vriendschappen te sluiten en deel uit te maken van de grotere judogemeenschap.

Kortom, Judoclub Made is een levendige judovereniging waar passie en discipline samenkomen. Het biedt een omgeving waarin judoka’s van alle leeftijden en niveaus kunnen trainen, groeien en genieten van de vele voordelen die judo te bieden heeft.

Waar vind ik informatie over judoclubmade?

Voor meer informatie over Judoclub Made kun je terecht op hun officiële website. Hier vind je gedetailleerde informatie over de club, zoals trainingsuren, lidmaatschap, contactgegevens en eventuele nieuwsupdates. Daarnaast kun je ook de sociale media-kanalen van Judoclub Made volgen, waar ze regelmatig updates en foto’s delen van trainingen, evenementen en prestaties van hun judoka’s. Mocht je specifieke vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met de club via de verstrekte contactgegevens op hun website.

Welke trainingen worden aangeboden bij judoclubmade?

Bij Judoclub Made bieden we een breed scala aan trainingen aan, geschikt voor judoka’s van alle leeftijden en niveaus. Ons doel is om tegemoet te komen aan de individuele behoeften en doelen van onze leden. Hier zijn enkele van de trainingen die we aanbieden:

 1. Beginnerslessen: Speciaal ontworpen voor kinderen en volwassenen die nieuw zijn in de sport. Deze lessen richten zich op het aanleren van de basisprincipes van judo, zoals valbreken, worpen en houdgrepen.
 2. Gevorderde lessen: Voor judoka’s met meer ervaring bieden we gevorderde trainingssessies aan waarin technieken worden verfijnd en complexere worpen en combinaties worden geleerd.
 3. Wedstrijdtraining: Voor judoka’s die geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan wedstrijden, bieden we specifieke wedstrijdtrainingen aan. Deze sessies richten zich op het verbeteren van wedstrijdtechnieken, tactieken en mentale voorbereiding.
 4. Kracht- en conditietraining: Om de fysieke fitheid van onze judoka’s te verbeteren, bieden we ook kracht- en conditietrainingssessies aan. Deze training is gericht op het ontwikkelen van kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid.
 5. Techniekclinics: Regelmatig organiseren we techniekclinics waarin specifieke technieken of aspecten van judo worden behandeld. Dit stelt onze leden in staat om hun vaardigheden verder te verfijnen en nieuwe technieken te leren.

Het trainingsprogramma van Judoclub Made wordt regelmatig geüpdatet om ervoor te zorgen dat we onze leden de best mogelijke training bieden. Onze ervaren instructeurs staan altijd klaar om te helpen en individuele begeleiding te bieden aan judoka’s die hun vaardigheden willen verbeteren.

Hoeveel kost het om lid te worden van judoclubmade?

Voor informatie over de kosten en lidmaatschap van Judoclub Made, raad ik aan om rechtstreeks contact op te nemen met de club. Zij kunnen je voorzien van de meest recente informatie over contributie en lidmaatschapspakketten. Je kunt bijvoorbeeld de club bellen, een e-mail sturen of hun website bezoeken om meer te weten te komen over de kosten en hoe je lid kunt worden.

Wat voor materiaal heb ik nodig om deel te nemen aan de trainingen van judoclubmade?

Om deel te nemen aan de trainingen van Judoclub Made heb je een aantal essentiële materialen nodig. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 1. Judopak (Judogi): Dit is het traditionele judopak dat bestaat uit een jas (uwagi) en een broek (zubon). Het judopak moet gemaakt zijn van stevig materiaal en de juiste maat hebben. Het is belangrijk om een judopak te dragen dat geschikt is voor jouw leeftijd en lichaamsbouw.
 2. Judoband (Obi): De judoband wordt gebruikt om het judopak vast te maken en geeft ook de graad of het niveau van de judoka aan. Beginners beginnen meestal met een witte band en kunnen naarmate ze vorderen, overstappen naar andere kleuren.
 3. Slippers: Het is handig om slippers mee te nemen voor in de kleedkamer en bij het betreden van de dojo. Dit zorgt ervoor dat je voeten schoon blijven en helpt bij het behouden van hygiëne.
 4. Haarelastieken: Als je lang haar hebt, is het belangrijk om je haar goed vast te binden tijdens de trainingen, zodat het niet in je gezicht komt of anderen stoort tijdens oefeningen.
 5. Nagelschaar: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je nagels kort geknipt zijn om letsel bij jouzelf en anderen tijdens de training te voorkomen.

Het is raadzaam om contact op te nemen met Judoclub Made voor specifieke richtlijnen met betrekking tot materialen en eventuele aanvullende vereisten. Zo ben je er zeker van dat je goed voorbereid bent op de trainingen en optimaal kunt genieten van je judo-ervaring.

Is er een minimumleeftijd om lid te worden van judoclubmade?

Bij Judoclub Made hanteren we geen strikte minimumleeftijd om lid te worden. We verwelkomen judoka’s van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen. Onze club biedt verschillende trainingsgroepen en niveaus aan, zodat judoka’s op hun eigen tempo kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen in de sport. Of je nu een kleuter bent die net begint met judo of een volwassene die zijn of haar vaardigheden wil verbeteren, je bent van harte welkom bij Judoclub Made. Onze ervaren instructeurs zullen ervoor zorgen dat de trainingen geschikt zijn voor jouw leeftijd en niveau, zodat je optimaal kunt genieten van de sport en jezelf kunt uitdagen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de specifieke trainingsgroepen en mogelijkheden voor jouw leeftijdsgroep.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn er bij de training van judoclubmade?

Bij Judoclub Made hechten we veel waarde aan de veiligheid en het welzijn van onze leden. Daarom hebben we verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen tijdens de trainingen. Hier zijn enkele van de belangrijkste maatregelen die we hanteren:

 1. Gekwalificeerde instructeurs: Onze trainingen worden geleid door gekwalificeerde judo-instructeurs die op de hoogte zijn van de juiste technieken en veiligheidsprocedures. Ze zorgen ervoor dat de trainingen op een veilige en gecontroleerde manier worden uitgevoerd.
 2. Opwarmen en stretchen: Elke training begint met een grondige opwarming en stretchoefeningen om blessures te voorkomen. Dit helpt de spieren op te warmen en vergroot de flexibiliteit, wat essentieel is voor een veilige judotraining.
 3. Juiste techniek: Onze instructeurs besteden veel aandacht aan het aanleren van de juiste technieken en houdingen om blessures te voorkomen. Ze zorgen ervoor dat judoka’s de basisprincipes begrijpen voordat ze doorgaan naar meer geavanceerde technieken.
 4. Veilige valtechnieken: Aangezien het vallen een integraal onderdeel is van judo, leren onze judoka’s ook hoe ze op een veilige manier kunnen vallen om blessures te minimaliseren. Valbrekende technieken, zoals ukemi, worden zorgvuldig geoefend en aangeleerd.
 5. Beschermende uitrusting: Tijdens bepaalde oefeningen en wedstrijden kan het dragen van beschermende uitrusting, zoals judopakken, kruisbeschermers en gebitsbeschermers, verplicht zijn. Dit helpt bij het verminderen van het risico op blessures tijdens contactmomenten.
 6. Toezicht en controle: Onze instructeurs houden voortdurend toezicht op de trainingen om ervoor te zorgen dat de veiligheidsmaatregelen worden nageleefd. Ze corrigeren waar nodig de technieken en zorgen voor een veilige trainingsomgeving.
 7. Hygiëne- en schoonmaakprotocollen: We hebben strikte hygiëne- en schoonmaakprotocollen geïmplementeerd om een schone trainingsruimte te behouden. Dit omvat regelmatige reiniging van de matten, het stimuleren van handhygiëne en het volgen van richtlijnen met betrekking tot COVID-19.

Deze veiligheidsmaatregelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat onze judoka’s in een veilige omgeving kunnen trainen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen zonder onnodige risico’s op blessures. We streven ernaar om een positieve en veilige judo-ervaring te bieden aan al onze leden.

Zijn er speciale activiteiten voor kinderen bij judoclubmade?

Absoluut! Bij Judoclub Made hebben we speciale activiteiten en trainingen voor kinderen. We begrijpen dat judo een geweldige sport is voor kinderen, omdat het hen helpt bij het ontwikkelen van fysieke vaardigheden, zelfvertrouwen en discipline. Daarom hebben we programma’s op maat gemaakt om ervoor te zorgen dat kinderen zich op hun gemak voelen en plezier hebben tijdens het beoefenen van judo.

Onze jeugdtrainingen zijn gericht op het aanleren van de basisprincipes van judo, zoals valbreken, worpen en grondtechnieken. We zorgen ervoor dat de trainingen leuk en interactief zijn, zodat kinderen gemotiveerd blijven en enthousiast worden over judo. Onze ervaren instructeurs begrijpen hoe ze met kinderen moeten werken en creëren een positieve leeromgeving waarin ze kunnen groeien.

Naast de reguliere trainingen organiseren we ook leuke evenementen speciaal voor kinderen, zoals clubtoernooien en spelletjesdagen. Deze evenementen bieden een geweldige gelegenheid voor kinderen om hun vaardigheden in de praktijk te brengen, nieuwe vrienden te maken en plezier te hebben met andere judoka’s.

Daarnaast moedigen we onze jeugdleden ook aan om deel te nemen aan regionale en nationale wedstrijden als ze daar interesse in hebben. We bieden begeleiding en ondersteuning aan diegenen die willen groeien in de wedstrijdjudo.

Bij Judoclub Made streven we ernaar om een positieve en stimulerende omgeving te creëren waar kinderen kunnen groeien, zowel fysiek als mentaal. We willen dat ze genieten van hun judo-ervaring en tegelijkertijd belangrijke levensvaardigheden ontwikkelen.

Dus, als je op zoek bent naar een judoclub met speciale activiteiten voor kinderen, ben je bij Judoclub Made aan het juiste adres. Kom gerust langs en ontdek de spannende wereld van judo voor kinderen!

Heeft Judo club made eigen wedstrijden en toernooien?

Jazeker, Judoclub Made organiseert regelmatig wedstrijden en toernooien voor haar leden. Deze evenementen bieden judoka’s de mogelijkheid om hun vaardigheden te testen en ervaring op te doen in een competitieve omgeving.

De club organiseert zowel interne clubtoernooien als externe wedstrijden waar judoka’s van andere clubs aan kunnen deelnemen. Deze wedstrijden en toernooien variëren in niveau, van beginners tot gevorderde judoka’s. Het doel is om elke judoka de kans te geven om zichzelf uit te dagen en te groeien op zijn of haar eigen niveau.

Naast de competitieve aspecten van wedstrijden en toernooien, hecht Judoclub Made ook veel waarde aan het opbouwen van vriendschappen binnen de judogemeenschap. Daarom organiseren we regelmatig sociale evenementen waarbij onze leden kunnen samenkomen, ervaringen kunnen delen en nieuwe vriendschappen kunnen sluiten.

Of je nu een beginnende judoka bent die voor het eerst wil proeven van wedstrijdjudo of een ervaren wedstrijdjudoka die graag zijn of haar vaardigheden wil aanscherpen, er is altijd een geschikt evenement bij Judoclub Made. Onze instructeurs staan klaar om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze spannende uitdagingen.

Dus als je geïnteresseerd bent in het deelnemen aan wedstrijden en toernooien, dan ben je bij Judoclub Made aan het juiste adres. Sluit je aan bij onze club en ontdek de opwindende wereld van competitief judo.